! / Crnadak osudio napad na Novom Zelandu, a onda se obrušio na ambasadora Hajrića

15. 03. 2019. u 14:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Teroristički napad na dvije džamije na Novom Zelandu predstavlja monstruozan zločin koji je proveden nad ljudima koji su se u miru molili bogu. Brutalnost i podmuklost ovog terorističkog napada treba da nas podsjećaju da borba protiv svih vidova terorizma nikada ne smije prestati.

Ovim riječima je državni ministar vanjskih poslova Igor Crnadak počeo svoju pismenu reakciju na teroristički napad koji je danas počinjen na Novom Zelandu i u kojem je ubijeno 49 osoba.

Ipak, nakon ove, početne izjave, u saopćenju se obrušio na ambasadora BiH u Australiji (koji pokriva i Novi Zeland, op.pr.) Mirzu Hajrića.

"Izjava ambasadora Mirze Hajrića kojom teroristički napad na Novom Zelandu povezuje sa zločinom u Srebrenici i sa BiH je degutantna i usmjerena protiv suživota u BiH, što se vidi i iz antisrpske histerije koju je izjava proizvela u dijelu sarajevskih medija.

Opasno je i veoma neodgovorno luđački čin jedne poremećene i bolesne osobe dovoditi u
vezu sa jednim narodom na način kako je to uradio ambasador Hajrić. Pozivam sve ljude u BiH, i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, da osude ovaj teroristički napad i da iskreno i u miru saosjećaju sa porodicama nastradalih", izjavio je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Više informacija o terorističkom napadu na Novom Zelandu možete čitati OVDJE

KOMENTARI (6)