Čović spreman za susret s Junckerom: Čekam svoje prijatelje iz EU

Radiosarajevo.ba
Čović spreman za susret s Junckerom: Čekam svoje prijatelje iz EU

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uručit će danas u Sarajevu odgovore na Upitnik predsjedniku Europske komisije Jean-Claudeu Junckeru za pripremu Mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u Europskoj uniji. 

Čović je na svom Twitter profilu objavio fotografiju uz opis kako spremno dočekuje Junckera.

"Danas je divan dan za moju zemlju. Čekajući prijatelje iz EU - Junckera, Mogherini i Hahna da dostavimo odgovore na pitanja EU. Zajedno za europsku BiH", napisao je Čović na Twitteru.

Nakon svečanog dočeka u zgradi Predsjedništva BiH i uručenja odgovora na Upitnik EK, planirano je obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika Europske komisije.

Protokolom je predviđen i bilateralni sastanak članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Europske komisije i članovima delegacije, u kojoj će biti potpredsjednica Europske komisije i visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini te europski komesar za politiku proširenja i susjedstva Johannes Hahn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije