Čović poručio Mathewu Palmeru: HNS i HDZ su predvodnici integracija u EU i NATO

Radiosarajevo.ba
Čović poručio Mathewu Palmeru: HNS i HDZ su predvodnici integracija u EU i NATO
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL / Dragan Čović

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović je čestitao Mathewu Palmeru zato što je imenovan za posebnog predstavnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan.

"Duboko sam uvjeren kako ćete ukazano povjerenje odgovorno iskoristiti i svojim budućim radom doprinijeti daljnjem jačanju stabilnosti i suradnji u regiji", poručio je Čović.

Prema riječima Čovića, dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora i Hrvatske demokratske zajednice su predvodnici integracija Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO.

"Ustrajno inzistiramo na otvaranju procesa pregovaranja, te dobijanja kandidatskog statusa za ulazak u EU. Iznimno je važno da Bosna i Hercegovina svojim novim iskorakom kroz politički dogovor konstitutivnih naroda što prije postigne kompromis kako bi postali dio velike obitelji EU i NATO-a", naglasio je Čović.

Kako je kazao, čvrsto vjeruje da će imenovanje Palmera potaknuti razgovor, te pridonijeti sporazumu unutar Bosne i Hercegovine ka evropskim i evroatlantskim integracijama.

U konačnici mu je Čović zaželio uspjeh u radu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije