Čović: Počasni doktorat dodatno osnaženje za služenje čovjeku

Radiosarajevo.ba
Čović: Počasni doktorat dodatno osnaženje za služenje čovjeku
Foto: Predsjedništvo BiH / Čović u Zagrebu
Hrvatski član Predsjedništva BiH, akademik Dragan Čović u utorak je prilikom dodjele počasnog doktorata Univerziteta u Zagrebu, izrazio veliku zahvalnost i čast na dodjeli.

Pozdravljajući sve prisutne, među kojima, rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa, članove Senata Sveučilišta, te uzvanike iz naučnog, kulturnog, političkog i ekonomskog života u Republici Hrvatskoj, Čović je naglasio važnost današnje ceremonije, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

 "Vaša nazočnost i potpora uz mene grade jednu veliku obitelj prijatelja koja mi olakšava da današnji dan i čin počasnog doktorata prihvatim kao dar koji ću moći nositi, ali i kao obvezu koja će značajno utjecati na moj rad i osmišljanje vremena ispred mene te da ću na prepoznatljiv način, kroz akademsko, a ništa manje značajno i političko djelovanje, isticati najveće vrijednosti i biti posvećen čovjeku, pojedincu i našem narodu", kazao je Čović.

Istaknuo je kako se njegov životopis kao i njegova životna opredjeljenja daju prepoznati u svakodnevnici.

"Potičem sve oko sebe da mi svojim kritičkim osvrtom pomažu, da mi budu poticaj. Nastojim ne komentirati izrečeno, koliko god to može biti politički pogrešno i rizično. Stoga i ovih dana, kada sam iznova, u izuzetno složenom vremenu, prihvatio kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva, poslao sam poruku.

 Svi oni koji mogu nešto kazati o meni kao osobi, kao inženjeru, menadžeru, profesoru ili političaru sada je vrijeme da to kažu. Zar ima prikladnijeg vremena za takve kritičke osvrte od izborne kampanje u BiH.  Eto, takav je moj pristup životu i njega sam izgradio kroz obiteljski odgoj, obrazovanje i profesionalno izrastanje", naglasio je Čović.

Stoga je zahvalio svima koji su oblikovali njegovu osobnost kroz ovih šest desetljeća.

"Kao što su moji roditelji i moja obitelj i prijatelji mene učinili ponosnim, nadam se da ni ja njih nisam razočarao", naglasio je, između ostalog, Čović, dodavši:

"Stoga i ovaj počasni doktorat, ova privilegija, neka me dodatno osnaži da primarno služim čovjeku, da služim vama."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije