Čović i Vučić: Bolje da svaki dan razgovaramo nego da se zlo dogodi

Fena
Čović i Vučić: Bolje da svaki dan razgovaramo nego da se zlo dogodi
AA / Arhiv
Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i premijer Srbije Aleksandar Vučić najavili su ponedjeljak u Mostaru kako će predano raditi na očuvanju gospodarskih i političkih odnosa dviju zemalja.

Čović je čestitao Vučiću na pobjedi na izborima za predsjednika Srbije, kazavši kako mu je velika čast da je Vučić dan nakon izbora došao u Mostaru, gdje će u utorak nazočiti otvaranju Međunarodnog sajma privrede.

"Razgovarali smo o mnoštvu tema koje opterećuju cijelo naše područje, a primarno Bosnu i Hercegovinu te sam upoznao gosta sa zastojima koje imamo, ali i našom željom da idemo europskim putem i pokušamo stabilizirati odnose", kazao je Čović.

Izrazio je uvjerenje kako će ovakvi susreti dati doprinos smirivanju stanja u regiji, jer će se više pričati o privrednim temama i integracijskim procesima koje zajednički zagovaraju obje zemlje.

Vučić je istaknuo kako će na mostarskom Sajmu ove godine biti više kompanija iz Srbije nego do sada, dodavši kako je ekonomska saradnja od iznimnog značaja za cijelu regiju.

"Dogovorili smo da našu suradnju na svim poljima unapređujemo jer uspjeh naše suradnje znači bolju budućnost za sve naše narode. Neće nam biti lako, ali vjerujem da svi razumijemo što nam je posao. Bolje i da svakog dana razgovaramo i pregovaramo nego da nam se bilo kakvo zlo dogodi", poručio je Vučić.

Srbijanski premijer dodao je kako je krajnje vrijeme da se svi okrenemo budućnosti.

"Smatram da je budućnost u razvoju i to nije prazna priča, nego je to jedina moguća priča. I zato želim vjerovati da svi normalni ljudi hoće normalan život i normalnu budućnost. Zato sam spreman uložiti ogromnu energiju da bi smo to i napravili", zaključio je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije