Čović i Krišto održali sastanak povodom formiranja Vlade Livanjskog kantona

Radiosarajevo.ba
Čović i Krišto održali sastanak povodom formiranja Vlade Livanjskog kantona
Foto: HDZ BiH / Detalj sa sastanka u Tomislavgradu

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto održali su danas u Tomislavgradu sastanak sa stranačkom delegacijom sa kantonalnog nivoa, gdje se govorilo o aktuelnoj političkoj situaciji te pregovorima o uspostavi vlasti u Livansjkom kantonu, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livanjskog kantona Branko Ivković, predsjednik Vlade Livanjskog kantona Ivan Jozić,  načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin i predsjednik OO HDZ-a BiH Tomislavgrad i ministar financija u Vladi Livanjskog kantona Stipan Šarac.

Na sastanku je govoreno o trenutnoj političkoj situaciji u kantonu, te aktivnostima i pregovorima koje su vođeni oko uspostave nove kantonalne vlasti. Delegacija je izvjestila Dragana Čovića o vođenim pregovorima i očekivanjima te planovima i prioritetima nove kantonalne Vlade, dodaje se u saopćenju Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije