Čović: HDZ BiH već sada treba se pripremati za neke naredne izbore

Radiosarajevo.ba
Čović: HDZ BiH već sada treba se pripremati za neke naredne izbore
Foto: HDZ BiH / Čović u Orašju: Vladu FBIH kasnije formirati

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je danas da bi Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo biti formirano do kraja januara, a da će se najduže čekati na uspostavljanje vlasti na nivou Federacije BiH.

Čović je danas na sastanku u Orašju informisao članove HDZ iz Posavine o tome šta stranačko rukovodstvo radi kako bi bila uspostavljena vlast na nivou FBiH.

“Sa jedne strane uz puno učešće HDZ BiH, odnosno Hrvatskog narodnog sabora koji predvodi, a sa druge strane opet da realizujemo i naše obaveze u vezi sa Izbornim zakonom”, rekao je Čović.

On kaže da HDZ BiH već sada treba se pripremati za neke naredne izbore i razmišlja o tome kako da kvalitetne izborne rezultate realizuje na više nivoe vlasti.

Čović je rekao da HDZ BiH, na osnovu dobrog izbornog rezultata, može da formira vlast u Posavskom kantonu u narednih mjesec dana.

“Vjerujem da HDZ ovim izbornim rezultatom poslala jednu vrlo jasnu poruku da spremno ulazi u sve unutarstranačke izbore koji će uslijediti u aprilu 2019. godine”, zaključio je Čović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije