Čolpa: Kongres SAD-a poručio da je "Čović rezervni ruski igrač"

Fena
Čolpa: Kongres SAD-a poručio da je "Čović rezervni ruski igrač"
FOTO: GS / Nihad Čolpa

Zaključak Kongresa Sjedinjenih Američkih Država o Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću kao najvećim kočničarima Bosne i Hercegovine, pokazuje da SAD na predsjednika HDZ-a gledaju kao na rezervnog ruskog igrača u Bosni i Hercegovini, smatra predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa, saopćeno je iz ove stranke.

"Čović se očito preračunao u svojoj procjeni da će približavanjem Rusiji, kod Sjedinjenih Američkih Država probuditi interes za podršku njegovim antidemokratskim i rasističkim prijedlozima izmjena Izbornog zakona, i pomiješao SAD i SDA. Sjedinjene Američke Države ne pristaju na politiku ucjena sa kojom se Čović saživio", navodi se u izjavi.

Čolpa kaže "da ovom prilikom građani Bosne i Hercegovine konačno imaju na čemu zahvaliti Draganu Čoviću".

Nedavno je, tvrdi on, HNS "histerično optužio ni manje ni više nego Sjedinjene Američke Države za rušenje ustavnog poretka BiH, zbog podrške ideji reduciranja Doma naroda".

"To je i više nego jasan dokaz da se Čović i SAD kada je riječ u političkim procesima u Bosni i Hercegovini nalaze na potpuno suprotnim stranama",  naveo je predsjednik Građanskog saveza u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije