Članovi Udruženja "Down sy i mi" dobili trakice za sigurnije kretanje

Anadolija
Članovi Udruženja "Down sy i mi" dobili trakice za sigurnije kretanje
Predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto saveza (AMS) RS danas su članovima Udruženja "Down sy i mi" u jednoj od banjalučkih igraonica uručili prigodne poklone.

Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, i Ranko Babić, generalni sekretar AMS RS, članovima ovog udruženja, mladima različitih uzrasta sa Daunovim sindromom između ostalog podijelili su časopise, slikovnice i bojanke, te trakice za ruke koje reflektuju svjetlost.

"Nekoliko godina za redom pred Božić se družimo sa članovima ovog udruženja, sa skromnim paketićima im uljepšamo praznike, a usput podijelimo i nešto edukativnog materijala za bezbjedno učešće u saobraćaju", rekao je Radović.

Predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja i AMS RS podsjetili su da najveću pažnju posvećuju bezbjednosti djece i tokom čitave godine rade na unepređenju bezbjednosti djece u saobraćaju.

Radović je za februar najavio zajedničku kampanju "Budi vidljiv - ne budi figura" kojom će ukazati koliko je važno tokom noći biti osvjetljen, nositi svjetloodbojni prsluk ili na bilo koji način omogućiti vozačima da na vrijeme vide djecu koja se kreću putem ili pored puta.

Tanja Radević, predsjednik Udruženja "Down sy i mi", istaknula je da ovo udruženje broji 60 članova, ali da nisu svi bili u mogućnosti da prisustvuju današnjem druženju sa predstavnicima Agencije za bezbjednost saobraćaja i AMS RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije