Vučić u Beogradu svečano dočekao članove Predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba
Vučić u Beogradu svečano dočekao članove Predsjedništva BiH
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je, svečanom ceremonijom ispred Palate "Srbija" u Beogradu, dočekao članove Predsjedništva BiH, koji borave u zvaničnoj posjeti Srbiji.

Svečani doček otvoren je intoniranjem himni BiH i Srbije, nakon čega su se članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić uputili u Palatu "Srbija", gdje će delegacije dvije države održati plenarni sastanak, prenosi RTS.

Nakon ovog sastanka, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović obratit će se medijima, sa zaključcima donesenim na sastanku.

Podsjećamo, Vučić je za članove Predsjedništva BiH, koji su u Beograd doputovali sinoć, priredio radnu večeru tokom koje su razgovarali o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima.

Tokom ove posjete, osim s predsjednikom Vučićem, članovi Predsjedništva BiH sastat će se i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, nakon čega će položiti vijence na Spomenik neznanom junaku na Avali.

Zvaničnu posjetu Srbiji Izetbegović, Čović i Ivanić završit će sastankom s predsjednicom Parlamenta Srbije Majom Gojković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije