Članovi grupe "Pravda za Davida" već 333 dan ne posustaju tražeći istinu

Radiosarajevo.ba
Članovi grupe "Pravda za Davida" već 333 dan ne posustaju tražeći istinu
FOTO: Screenshot / Ispred Hrama Hrista Spasitelja ukazali su na nepravdu i zapalili svijeće

I večeras su članovi grupe “Pravda za Davida” se okupili po 333. put kako bi ukazali na nepravdu i zatražili od institucija da otkriju istinu o ubistvu mladića Davida Dragičevića.

Simpateziri i članovi grupe prošetali su ulicama Banja Luke tražeči istinu i pravdu. Ispred Hrama Hrista Spasitelja, ukazali su na nepravdu i zapalili svijeće za ubijenog Davida Dragičevića.

I ovaj put prisutni su uputili pozdrave roditeljima ubijenog mladića, Davoru Dragičeviću i Suzani Radanović.

“Pravda za Davida”, “Ćaća volimo te!”, “Idemo do kraja”, poručili su okupljeni.

David je, podsjećamo, nestao 18. marta u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene. Slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa sramnom konferencijom za medije, koju je održao MUP RS-a već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao "zades", kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida.

Također, MUP Republike Srpske pokrenuo je istragu kako bi se utvrdio identitet osobe koja na portalima tvrdi da postoji video snimak ubistva Davida Dragičevića, saznaje Srpskainfo.

Izvor blizak MUP Republike Srpske otkriva da se u dokumentaciji o novoj istrazi, koju vodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, u svrhu otkrivanja IP adrese osobe pod pseudonimom Boki nalazi i uznemirujuća i do danas javnosti nepoznata službena zabilješka inspektora Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

“Nepoznata osoba je pod registrovanim imenom 'Boki' na jednom portalu objavila četiri komentara, a u kojima se iznose saznanja koja se odnose na okolnosti nestanka i smrti Davida Dragičevića. Daljom istragom od nadležnog suda je zatražena naredba kako bi se utvrdila IP adresa”, objasnio je izvor portala Srpskainfo.

Prema saznanjima do kojih je došla Srpskainfo, osoba pod pseudonimom "Boki" je, između ostalog, napisala: “Uskoro će sve biti u javnosti. Gledao sam lično snimak sa RF banke, koja je snimila kako je pretučen David Dragičević na parkingu Metalske škole”.

U daljem komentaru Boki, između ostalog, piše i kako pretučenog Davida vuku po asfaltu i ubacuju u vozilo u koje ulazi i jedan od inspektora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije