Članovi grupe "Pravda za Davida" po 330. put okupili su se tražeći pravdu

Radiosarajevo.ba
Članovi grupe "Pravda za Davida" po 330. put okupili su se tražeći pravdu
FOTO: Screenshot / Banja Luka: 330. dan protesta

Članovi grupe “Pravda za Davida” i večeras su po 330. put su se okupili u Banja Luci tražeći pravdu za ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Pripadnici Ministasrtva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) i ove večeri su nadgledali okupljene građane, koji su se mirno stajali ispred Hrama Hrista Spasitelja.

"Pravda i pozdrav za Ćaću. Idemo do kraja", poručili su okupljeni.

Članovi grupe i simpatizeri su držali upaljene svijeće za tragično nastradalog mladića Davida Dragičevića.

David je, podsjećamo, nestao 18. marta u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene.

Slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa sramnom konferencijom za medije, koju je održao MUP RS-a već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao "zades", kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida.

David Dragičevi bi trebalo da bude ponovo sahranjen u austrijskom gradiću Wiener Neustadt, gdje su roditelji dječaka, Davor Dragičević i Suzana Radanović, već uzeli grobno mjesto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije