CiK ovjerio liste kandidata iz RS-a za Dom naroda i Vijeće naroda

Fena
CiK ovjerio liste kandidata iz RS-a za Dom naroda i Vijeće naroda
Foto: Radiosarajevo.ba / Parlament BiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) dostavila je Narodnoj skupštini RS-a potvrđene i ovjerene liste kandidata za delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i delegate u Vijeću naroda RS-a.

Pet delegata Srba za državni Dom naroda te ukupno 28 delegata u Vijeće naroda RS-a trebalo bi da bude izabrano 5.decembra na sjednici entitetskog parlamenta.

Ovjereno je osam lista za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda.

Iz parlamenta RS-a su potvrdili da je ovjerena kandidatska lista narodne poslanice Dušice Šolaja za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda na kojoj su Lazar Prodanović i Branislava Milekić.

Ovjerena je i kandidatska lista Socijalističke partije na kojoj su Slobodan Protić, Duško Milunović i Jadranka Đukić.

U CIK-u je ovjerena i kandidatska lista narodnog poslanika Radovana Viškovića za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, a na njoj se nalaze imena Nikole Špirića i Vlade Gligorića.

Također, ovjerena je kandidatska lista Srpske demokratske stranke na kojoj su Mladen Bosić, Branko Blanuša i Mladen Šumar.

Ovjerena je kandidatska lista PDP-a, a predloženi su Mladen Ivanić, Milan Đukić i Snežana Stojanović.

Potvrdu CIK-a dobila je i kandidatska lista narodnog poslanika Darka Banjca za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH koju predvodi Dragutin Rodić, a na kojoj su i Slobodan Nogo i Boris Jaćimović

Ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Igora Žunića, a predloženi su Sredoje Nović i Saša Bursać.

I kandidatska lista narodnog poslanika Srđana Mazalice za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda dobila je prolaz CIK-a, a na njoj su imena Dušanke Majkić i Darka Andrića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije