CIK će istražiti povrede izbornih pravila u Srebrenici

0
Radiosarajevo.ba
CIK će istražiti povrede izbornih pravila u Srebrenici
Foto: Wikipedia / Srebrenica

Centralna izborna komisija BiH odlučila je danas pokrenuti postupak utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava u Srebrenici.

Istu odluku je donijela za biračka mjesta u Doboju.

Podsjetimo, zajednička lista „Moja adresa: Srebrenica“ uputila je žalbu prema Centralnoj izbornoj komisiji BiH i zatražila da se pokrene istraga o osobama koje su pristupile glasanju u Srebrenici bez važećih dokumenata Bosne i Hercegovine, kao i protiv osoba koje su, kao članovi biračkih odbora, dopustili ovo grubo kršenje Izbornog zakona BiH.

"Imamo informaciju da je najmanje 1.400 lica koja se nalaze na biračkom spisku u Srebrenicu prije mjesec dana nisu imali nijedan važeći dokument BiH – ličnu kartu, vozačku dozvolu ili pasoš. Uvidom u biračke spiskove i praćenje izlaznosti na izborima, posebno na biračkim mjestima u Skelanima, utvrdili smo da je zabilježena izlaznost desetina lica koja nisu imala važeće dokumente", saopćeno je tada iz Inicijative "Moja adresa: Srebrenica".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije