Cijena trajnog smještaja Vlade FBiH bit će poznata nakon vještačenja

Radiosarajevo.ba
Cijena trajnog smještaja Vlade FBiH bit će poznata nakon vještačenja
Prvi sastanak pregovaračkih timova Vlade FBiH i Kantona Sarajevo o kupovini zgrade studenstkih domova u Nedžarićima održan je danas.

Kako nam je potvrđeno u Vladi FBiH, dogovoreno da Kanton Sarajevo završi uknjiženje zgrade u Nedžarićima i onda će  nezavisni vještaci napraviti procjenu vrijednosti zgrade.

Trenutno je studentski dom u Nedžarićima u državnom vlasništvu, a potrebno je da bude u vlasništvu KS-a. Naredni sastanak je za 15 dana.

Cijena trajnog smještaja Vlade FBiH, njenih službi i ministarstava mogla biti tek tada biti.  Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ranije je izrazila namjeru da kupi zgradu Studentskog centra u Sarajevu koja se nalazi u Nedžarićima.

Također, o ovome je ranije, kao o potvrdi govorio premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković koji je ragovarao s premijerom FBiH Fadilom Novalićem. 

"Federalna vlada zainteresirana je za jednu zgradu, koja je idealna za smještaj federalnog nivoa vlasti. Pored te zgrade, postoji mogućnost izgradnje još jednog objekta. Mislim da je to zaista najbolja situacija za sve, zato što bi taj novac ostao u državnoj kasi", kazao je ranije za Radiosarajevo.ba premijer Konaković.

On je dodao kako bi se ovom investicijom mogli značajno popraviti uvjeti života studenata u domovima u Nedžarićima i na Bjelavama, a novac bi bio utrošen za renoviranje objekata. Također, na taj način bio bi riješen i problem duga studentskih domova prema Poreznoj upravi.

Vrijednost zgrade kreće se od 10 do 15 miliona KM, a ideja o prodaji i kupovini datira još od saziva prošle Vlade KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije