Četvorka priprema program za novu Vladu Kantona Sarajevo

4
Radiosarajevo.ba
Četvorka priprema program za novu Vladu Kantona Sarajevo
Foto: Facebook / Garibija, Marjanović, Bašić i Forto

Bivši ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Malik Garibija(SDP BiH) na svojoj Facebook stranici objavio je da je u toku kreiranje programa i mjera za novu Vladu Kantona Sarajevo u završnoj fazi.

"Dio sam radne grupe Četvorke u ime SDP-a što je zadatak koji sam prihvatio sa zadovoljstvom jer smatram da su upravo javne politike, projekti i sistemske reforme suština političkog djelovanja i da bi morali biti ključni razlog zašto i kako biramo svoje predstavnike", napisao je Garibija i dodao:

"Edin Forto, Haris Bašić, Damir Marjanović i ja tražili smo široke konsultacije unutar i izvan stranaka Četvorke i iskreno se zahvaljujem svima koji su uzeli učešće u ovom procesu. Nastojali smo napraviti ambiciozan ali realan i ostvariv set što jasnijih mjera s posebnim fokusom na sanaciju zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedice pandemije COVID19".

Kako je on poručio dokument će uskoro biti upućen strankama i klubovima, a nakon usaglašavanja predstavnika stranaka i klubova ovaj dokument će se, kao i prošli put, naći u javnosti i biti dostupan za transparentni nadzor građana nad radom Vlade.

Podsjećamo, sve više se u javnosti spominje da je aktuelna vlada sa premijerom Mariom Nenadićem na čelu izgubila podršku, te da će nova većina u Skupštini Kantona Sarajevo podržati novu Vladu.

Predstavnici stranaka Četvorke su u već nekoliko javnih istupa govorili o smjeni Vlade, prvo je govorena da će smjena biti pokrenuta nakon lokalnih izbora koji su zakazani za 15. novembar, a nakon toga su poručili da neće čekati izbore, te da će se prije krenuti u proceduru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije