Ćetković objasnio zašto je odbio nastup: Političar nas je pokušao ucijeniti

Radiosarajevo.ba
Ćetković objasnio zašto je odbio nastup: Političar nas je pokušao ucijeniti
Wikipedia / Vojin Ćetković

Nema apsolutno nikakvih političkih razloga u odluci da se povučem sa svečane akademije, izjavio je za Srpskainfo glumac Vojin Ćetković, govoreći o svemu što se dešavalo prije dva dana, tokom obilježavanja Dana opštine Nevesinje i svojoj odluci da podrži potez reditelja Aleksandra Pejakovića.

„Nismo dobili nikakakav poziv 'odozgo', već, naprotiv, potpunu slobodu da na umjetnički način obilježimo Dan opštine. Sve je otkazano zbog “lošeg ukusa” lokalnog političara. Zato su i ljudi sa RTRS odustali od direktnog prenosa. Pokušao je da nas ucijeni i izmanipuliše! To je cijela istina“, rekao je Ćetković.

Podsjetimo, Organizacioni odbor za obilježavanje Dana općine Nevesinje optužio je Ćetkovića i njegovog kolegu Dejana Lutkića da su napustili svečanu akademiju u ovom hercegovačkom gradu nakon što im nije ispunjena navodna želja “da se sa bine ukloni pano s natpisom ‘Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu’ uz koji je stajao grb RS, kao i natpis Vlada RS – Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova”.

Reditelj Aleksandar Pejaković, koji je osmislio svečanu akademiju povodom obilježavanja Mitrovdana u Nevesinju, demantovao je pisanje pojedinih medija da su glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić tražili skidanje natpisa o mitrovdanskim bitkama.

Navodeći da glumci pomenute transparente nisu ni vidjeli, istakao je da je žalosno kako su pojedini politički manipulatori jednu plemenitu umjetničku i patriotsku ideju zlonamjerno pokušali da pretvore u skandal zarad skupljanja jeftinih političkih poena.

Ćetković je izjavio za Srpskainfo da je s radošću na Mitrovdan ponovo došao u Nevesinje da govori poeziju povodom Dana opštine.

„Ja sam podržao umjetnost i s dragim Nevesinjcima, koji me zovu kumom, nastavio druženje u tom divnom hercegovačkom mjestu“, objasnio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije