Objavljen strip o rastrošnosti političara u Federaciji BiH

Objavljen strip o rastrošnosti političara u Federaciji BiH
Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) izdao je strip o izjavama 35 delegata predstavničkog doma Parlamenta FBiH, kojima građani plaćaju kiriju za stanove u kojima isti ti političari ne borave.

Političari u Parlamentu FBiH su za dvije i pol godine od građana uzeli više od 825.000 KM za smještaj, odvojeni život od porodice i prijevoz do kuće.

Pojedini političari ugovaraju najniže stanarine kako bi im ostalo što više novca od naknada. U velikom broju stanova koji su plaćeni, u stvari žive drugi ljudi, piše CIN.

Svaki mjesec dobiju po 800 KM na plaću, koje potom raspoređuju kako hoće. Za dvije i pol godine mandata, ukupno 55 delegata dobilo je 5,15 miliona KM za svoj rad u Parlamentu FBiH.

U ove naknade spadaju: plaće, topli obrok, regres, naknada za odvojeni život, režije, prijevoz kući vikendom, paušal, korištenje službenih automobila, dnevnice, komisije, otpremnine i pomoć delegatima.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije