Čeda Jovanović se oglasio nakon imenovanja za savjetnika Komšića

Radiosarajevo.ba
Čeda Jovanović se oglasio nakon imenovanja za savjetnika Komšića
Predsjedništvo BiH / Željko Komšić imenovao Čedomira Jovanovića za savjetnika u Predsjedništvu BiH

Prihvatajući iskren poziv Željka Komšića da postanem njegov savetnik, on i ja nastavljamo ono što smo započeli u kampanji, kada smo rekli da ćemo dati zadnji atom snage da rešimo sve one probleme koji su Bosnu i Hercegovinu učinile nefunkcionalnom državom, koju Srbija često ne razumije, a i sama je nesrećna i u problemima, kazao je predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović.

"Građani koji žive u BiH, posle preživljenog pakla, najmanje što zaslužuju je malo mira za sebe i svoje porodice. Zato oni koji ih predstavljaju u institucijama posebno moraju da imaju razumevanja za ono što ljudi, i dve decenije posle kraja rata, preživljavaju", kazao je Jovanović.

Dodao je kako su Srbija i BiH povezane i naša društva zavise jedna od drugih.

"Ne možemo računati na normalan život u Srbiji ukoliko je BiH nepromenjena, ukoliko strada i tavori. Ne bih želeo da se iz kosovske krize i problema dodatno porodubi kriza u BiH, na koju se još niko nije usudio da odgovori", istakao je Jovanović.

Kazao je kako je njegov zadatak i obaveza da pomogne Komšiću i svakome ko je spreman da razumije da stabilnost regiona direktno zavisi od spremnosti da se odnosi uređuju na drukčiji način.

"Pomirenje, zajednički život, reforma unutrašnjeg političkog sistema, smanjivanje razlika koje postoje između svih nas – to su putokazi za mir kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svakoj okolnoj zemlji" kazao je Jovanović.

To što sam posebno u BiH angažovan je zato što bolje od drugih razumem da pitanje Bosne i Hercegovine nije problem koji može tako jednostavno da se reši, nego je za njegovo rešenje potreban i razuman Beograd, kao što moraju biti razumni i Sarajevo i Zagreb. Na svim tim adresama želim da budem kako bih objasnio onima koji donose odluke koliko je važno da jedni druge slušamo i da svoje probleme rešavamo zajedno.

Evropa i uzdrmani svet nemaju mnogo vremena za nas i naša otvorena pitanja i zato smo, više nego ikad, prepušteni sami sebi i svojoj spremnosti da se menjamo i učimo iz prošlosti i grešaka koje su tada neki činili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije