Cavusoglu prošetao Baščaršijom, a evo i s kim će iftariti u Sarajevu

1
AA
Cavusoglu prošetao Baščaršijom, a evo i s kim će iftariti u Sarajevu
FOTO: AA / Mevlut Cavusoglu sa delegacijom u Sarajevu

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu doputovao je u dvodnevnu posjetu u Bosnu i Hercegovinu, koju je započeo obilaskom Šehidskog mezarja na Kovačima.

Šef turske diplomacije Cavusoglu je učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća odao počast prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću.

U pratnji Cavusoglua bili su ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin, kao i brojna turska delegacija. Nakon polaganja cvijeća na Šehidskom mezarju, savjetnik za vjerska pitanja pri ambasadi Turske u Sarajevu Yunus Keles proučio je na mezarju odlomke iz Kur’ana i dovu.

Cavusoglu je potom prošetao Baščaršijom i obišao harem Gazi Husrev-begove džamije.

Cavusogu će večeras prisustvovati i iftaru na kojem će domaćin biti zamjenica Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

Zvanične sastanke s najvišim zvaničnicima BiH će Cavusoglu imati sutra.

Prije dolaska u Sarajevo, Cavusoglu je boravio i u posjeti Sloveniji tokom koje se u Ljubljani sastajao sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Anžeom Logarom, premijerom Janezom Janšom i predsjednikom Borutom Pahorom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije