Čavara u strahu od Dodika zaboravio šta je HDZ usvojio!?

Radiosarajevo.ba
Čavara u strahu od Dodika zaboravio šta je HDZ usvojio!?
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Marinko Čavara

Koliki utjecaj Milorad Dodik ima nad Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH Dragana Čovića i aktuelnom hrvatskom politikom potvrđuje i činjenica da je ta stranka upravo na insistiranje srpskog člana Predsjedništva BiH otkazala obilježavanja ''24. godišnjice oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara''.

Piše: F. V.

Podsjetimo, Dodik je u stilu Milana Martića zaprijetio kako je spreman biti među onima koji će fizički spriječiti obilježavanje navedenog događaja.

Čavara je u razgovoru za N1 kazao da ''nema pojma ko je to najavio'' ocijenivši takve navode ''spinovima interesnih skupina koje nastoje napraviti problem''.

''Nemam pojma ko je to najavio. To su spinovi koji se pokušavaju ubacivati i zamagliti postojeća situacija. Nađite odluku i jednog tijela koje je reklo da će biti tamo. Ne postoji apsolutno'', rekao je Čavara novinaru Zvonku Komšiću.

Međutim, da je ''spinovanje'' ludom radovanje potvrđuje zvanična stranica upravo HDZBiH na kojoj je 9. jula ove godine objavljeno da je usvojena inicijativa ŽO HDZ BiH Kantona 10 o obilježavanju 24. obljetnice oslobođenja B. Grahova, Glamoča i Drvara! Riječ je o inicijativi člana tog odbora Ile Kreze.

Stranica HDZ-a - undefined

''Na Skupštini je zaključeno da se uputi poziv Predsjedništvu Hrvatskog narodnog sabora, Glavnom vijeću HNS-a, Odjelu za branitelje HVO-a i Domovinskog rata HNS-a, Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a Kantona 10, Skupštini i Vladi Kantona 10 da organiziraju i provedu sve radnje za dostojanstveno obilježavanje 24. godišnjice oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara.

''Županijski odbor u X. sazivu se zadužuje za provođenje takve inicijative kojom bi se naglasilo hrvatsko zajedništvo i zajednički se prisjetili svih poginulih branitelja koji su položili svoje živote za oslobođenje navedenih općina u Hercegbosanskoj županiji u vojnim akcijama „Ljeto 95“ i „Maestral“'', navedeno je tada, preneseno je na zvaničkoj stranici HDZ-a BiH.

Prijedlog je bio da se godišnjica održi uz vojne počasti i prisustvo svih visokih zvaničnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije