Čampara: Žao mi je..., SDA je postala svrha sama sebi i izgubila dodir s građanima

12
F. V.
Čampara: Žao mi je..., SDA je postala svrha sama sebi i izgubila dodir s građanima
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Aljoša Čampara

Stranka demokratske akcije isključila je večeras iz svog članstva federalnog ministra unutrašnjih poslova i zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo Aljošu Čamparu, kako je ranije za Radiosarajevo.ba najavio predsjednik Kantonalnog odbora SDA Fikret Prevljak.

Predsjednik Općinskog odbora SDA Centar Sarajevo Jasmin Terović potvrdio je za medije da da je večeras donesena jednoglasna odluka da se Čampara briše iz evidencije članova SDA. On je za objasnio da je ova odluka donesena zbog kršenja odredbi Statuta, zbog nanošenja štete SDA, nepoštivanja principa stranke.

"Čuo sam da sam isključen ... U SDA ima kvalitetnih pojedinaca, doduše sve manje i siguran sam da će i oni vremenom napuštat tu stranku, jer sve je evidentnije da unutar nje same, teško se šta može mijenjati na bolje. Žao mi je što SDA ne želi da pomogne sama sebi i što je izgubila dodir sa običnim građaninom, a u stranci koja je sama sebi svrha i koja nije tu za narod, ja sebe već odavno ne pronalazim. U SDA se uvijek nešto "da završiti". Da imam interesa za tim vidio bih sa Asimom da mi završi da me vrate, ali nemam", kazao je Čampara za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, odluka o isključenju donesena je nakon što su zastupnici "četvorke" u Skupštini Kantona Sarajevo danas predali zahtjev uz 18 potpisa za sazivanje sjednice na kojoj bi se trebalo glasati o (ne)povjerenju aktuelne vlade, među kojima je i potpis poslanika Aljoše Čampare.

Podsjetimo, pored Čamparinog potpisa, tu su i zastupnici iz Naroda i pravde, Naše stranke, SDP-a i NBL-a.

"Vladu ne smjenjujemo zato što možemo, već zato što moramo. Vlada Kantona Sarajevo pokazala je u svim segmentima svog djelovanja nedoraslost izazovima s kojima se građani i građanke suočavaju", saopćili su ranije danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije