Čampara sa ranjenim specijalcem: Naš heroj dobro se osjeća, nasmijan je i sretan

F. Z.
Čampara sa ranjenim specijalcem: Naš heroj dobro se osjeća, nasmijan je i sretan
Foto: Facebook / Čampara sa specijalcima
Sarajevski specijalci danas su u razmjeni vatre ubili serijskog ubicu Edina Gačića, a tom prilikom ranjen je jedan pripadnik specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo.

Federalni ministar unutrašnjih poslova - Aljoša Čampara obišao je specijalce koji su sudjelovali u akciji.

"Prije svega otišao sam da obiđem naše specijalce MUP-a Kantona Sarajevo. Jedan od heroja je ranjen lakše u nogu. Dobro se osjeća, nasmijan je i drago nam je da se dobro osjeća. Pribojavali smo se za specijalce zbog profila ubice. On je prvi otvorio vatru. Ostaje bol i tuga za našim Mahirom. Htjela je sudbina dok smo spuštali Mahira u mezar da se izvrši i ubistvo čovjeka koji ga je poslao u smrt. Želim se zahvaliti svim policijskim službama, komesaru, komandantu. Drugim institucijama koje su nam pomagale želim se također zahvaliti", rekao je Čampara za Radiosarajevo.ba.

Pitali smo ministra i do kada će trajati uviđaj s obzirom na to da je na mjestu događaj jako mračno i hladno.

"Potrajat će uviđaj. To je kilometar-dva od mosta koji se vide na fotografijama. Kroz šumu se ide. Trebat će sigurno dosta vremena", rekao je Čampara.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije