Ćamil Duraković: Psujući mi majku Kusturica pokazao sav svoj primitivizam

J. M.
Ćamil Duraković: Psujući mi majku Kusturica pokazao sav svoj primitivizam
U Osnovnom sudu u Višegradu danas je održano ročište povodom tužbe koju je srbijanski režiser Emir Kusturica podnio protiv Ćamila Durakovića, bivšeg načelnika Srebrenice.

Kusturica je podnio tužbu jer je Duraković, navodno, u javnost iznio netačne podatke o (Kusturičinom) "otimanju bošnjačke zemlje" i "pranju novca", te da je riječ o klasičnoj kleveti.

Tokom ročišta, ali i na izlasku iz sudnice došlo je do incidenta. U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba Ćamil Duraković je objasnio da ga je Kusturica najgrublje vrijeđao.

"U životu sam svašta prošao, sretao razne osobe, ali nikad nisam doživio nešto slično. Emir Kusturica, kojeg nazivaju 'slavnim režiserom', pokazao je danas sav raskoš svog primitivizma psujući mi majku u sudnici i van nje", govori Duraković.

Na pitanje da li je sudinica koja vodi predmet upozorila Kusturicu na nedolično ponašanje, Duraković odgovara:

"Kusturica je kroz zube prozborio 'je..m li ti majku', na što sam se obratio sudinici i zatražio da to uđe u zapisnik. Ona je odgovorila da ništa nije čula i poručila mi da ću imati priliku da kažem sve što želim. Ne poznajem prirodu suda, ali moj zahtjev nije ušao u zapisnik", objašnjava Duraković.

Incident je nastavljen na izlasku iz sudnice.

"Ponovo mi je, uz 'koljački pogled' uputio psovku: 'klošaru jedan, majku ti j..em'. Nečuveno ponašanje režisera kojeg tituliraju kao 'slavnog'. Ali, neću šutjeti. nastavit ću borbu protiv najprizemnijih uvreda u sudnici i van nje", kaže Duraković u razgovoru na naš portal.

Dodaje da je danas održano ročište, na redu je ispitivanje svjedoka i iznošenje dokaza, nakon čega će biti stavljena tačka na slučaj koji je već na startu podigao dosta prašine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije