Ćamil Duraković: Negiram poraz!

Radiosarajevo.ba
Ćamil Duraković: Negiram poraz!
AA / Ćamil Duraković
Nezavisni kandidat na proteklim lokalnim izborima za načelnika Srebrenice Ćamil Duraković negirao je navode da je već priznao izborni poraz i pobjedu Mladena Grujičića.

Razlika između kandidata Koalicije za Srebrenicu Mladena Grujičića i nezavisnog kandidata za načelnika te općine Ćamila Durakovića nakon najnovije obrade podataka u Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu smanjena je na 778 glasova.Do promjene u korist Durakovića došlo je nakon obrade podataka s birališta u odsustvu. Duraković je dobio 1.299 glasova s birališta u odsustvu, Grujičić dva, a Radivojević jedan.

Za općinu Srebrenica ukupno na lokalnim izborima za glasanje putem pošte bilo je evidentirano 1.596 osoba. Do sada je obrađen dio glasačkih paketa, piše Anadolija.

U međuvremenu, Ćamil Duraković je poručio kako negira izjave o pobjedi Mladena Grujičića.

"Negiram bilo kakav poraz i to nisam izjavio. Ja ću čekati da CIK zvanično potvrdi rezultate nakon toga ću se zvanično obratiti javnosti", kazao je Duraković.

Planirano je da Centralna izborna komisija BiH u ponedjeljak, 17. oktobra utvrdi rezultate lokalnih izbora u BiH održanih 2. oktobra, a nakon što se preko vikenda obrade preostali glasovi pristigli putem pošte, s birališta u odsustvu, od birača koji su glasali putem mobilnih timova, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, te na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije