Bugojno jutros hladnije od Bjelašnice: Kakvo će vrijeme biti do nedjelje

Radiosarajevo.ba
Bugojno jutros hladnije od Bjelašnice: Kakvo će vrijeme biti do nedjelje
Foto: Screenshot / Bjelašnica i Visočica

Jutros je u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne bilo pretežno oblačno vrijeme. U ostalim djelovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 0 stepeni, Bijeljina i Bugojno 5, Livno, Srebrenica, Tuzla i Zenica 6, Bjelašnica, Brčko i Sarajevo 7, Doboj, Ivan Sedlo i Sanski Most 8, Banja Luka, Grude, Jajce, Prijedor, Stolac i Zvornik 9, Bihać 10, Gradačac 11, Trebinje 13, Mostar 15 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo rate.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Sunčano vrijeme i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed hladnijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji.

Danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 13 do 16, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

Petak: U Bosni umjereno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Ponegdje uz nešto više oblačnosti u zapadnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10, na jugu zemlje do 14, najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26 stepeni.

Subota: U Bosni umjereno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosne sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa zapada se očekuje u noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje od 9 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20, jugu zemlje od 22 do 26 stepeni.

Nedjelja: U većem dijelu zemlje oblačno vrijeme. Djelomično vedro se očekuje na jugu. Poslije podne, u centralnim i istočnim područjima, uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje od 18 do 23 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije