Brojni stručnjaci učestvuju: Europski pokret organizuje "Poslovni forum u Sarajevu"

N. K.
Brojni stručnjaci učestvuju: Europski pokret organizuje "Poslovni forum u Sarajevu"

Evropski pokret u BiH danas je najavio održavanje trećeg po redu "Poslovnog foruma" koji će biti upriličen u Sarajevu 18. decembra u Parlamentarnoj skupštini BiH, a na kojem će svoje učešće uzeti eminentna imena iz sfere diplomatije, biznisa i politike.

Nakon planiranih panel diskusija u sklopu ovog "Poslovnog foruma", bit će upriličena i tradicionalna svečana akademija na kojoj će biti upriličena dodjela priznanja svima onima koji su u protekloj godini pridonjeli da se BiH još više približi Europskoj uniji.

Predrag_Prastalo_RSA.jpg - undefined

Predrag Praštalo

"Europski pokret u BiH je od marta ove godine pokrenuo 'Poslovni forum za lobiranje – Opštedruštveni dijalog u BiH' čija je namjera da okupi uspješne privredne subjekte, uspješne lokalne zajednice, predstavnike političkog, javnog i kulturnog života, kako bi pomogli da se stvori okruženje za jedan otvoren i demokratski dijalog u BiH“, rekao je Predrag Praštalo, predsjednik Europskog pokreta u BiH.

Prema njegovim riječima, "Poslovni forum u Sarajevu" je treći po redu nakon Travnika i Cazina, te će 18. decembra svoje učešće uzeti između ostalih,visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko, prof. dr. Zlatko Lagamdžija, te brojni strani ambasadori u BiH kao i predstavnici lokalne vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije