Brojne reakcije na Džaferovićevu izjavu: "Mislio na vakcinaciju protiv zaušnjaka"

12
Radiosarajevo.ba
Brojne reakcije na Džaferovićevu izjavu: "Mislio na vakcinaciju protiv zaušnjaka"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S konferencije za medije

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović rekao je jučer kako naša zemlja ne zaostaje u procesu imunizacije protiv koronavirusa od ostalih zemalja Zapadnog Balkana.

"Bosna i Hercegovina ne zaostaje u procesu imunizacije stanovništva za ostalim državama Zapadnog Balkana, ako izuzmemo Srbiju. Mi smo već otpočeli s tim procesom, doduše, vakcinama iz donacija iz nekoliko izvora i ja se zahvaljujem svima koji su pomogli BiH u trenutku kada ne možemo nabaviti vakcine", poručio je Džaferović za FTV.

Mnogo je reakcija na ovu izjavu koje su objavljene putem društvenih mreža.

Aktivistkinja Maja Gasal-Vražalica putem Facebooka se osvrnula na ovu izjavu.

"To je to. Stara dobra i nažalost vrlo uspješna praksa - ne vjerujte svojim očima, vjerujte nama jer mi smo narod, a Narod zna. Onda ne kontam što uopće prihvatiti bilo čiju donaciju, neka sve onda ide svojim tokom. Ionako ne kasnimo", napisala je Gasal-Vražalica.

Politički analitičar Srđan Puhalo u svom stilu je komentarisao ovu izjavu.

"Svi se pitaju na cemu je Šefik Džaferovic, kad ovako lupeta? Odgovor je vrlo jednostavan, na nama i ne vadi!!!", napisao je Puhalo na Twitteru.

Novinar i politički analitičar Adis Nadarević također je reagovao.

"Džaferović garant mislio na vakcinaciju protiv zaušnjaka".,glasi poruka Nadarevića.

Državni parlamentarac Damir Arnaut napomenuo je da naša zemlja zaostaje u - svim vakcinacijama.

"BiH za regijom zaostaje kod SVIH vakcinacija, a Covid-19 još više. Bakir 100.000 radnih mjesta Izetbegović, Šefik milion vakcina Džaferović", napisao je Arnaut.

Reagovala je i politička analitičarka Ivana Marić koja je na Twitteru napisala:

"I dok Srbija već vakciniše i studente u Federaciji BiH još ni zdravstveni radnici nisu vakcinisani. Vlada FBiH nije uspjela nabaviti niti jednu jedinu vakcinu, ali mi se čini da im se provukla nabavka neke jake droge, jer drugog objašnjenja za ovakvu izjavu nema".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije