Brnabić primila orden RS na lenti i poručila da se trebamo okrenuti budućnosti

Radiosarajevo.ba
Brnabić primila orden RS na lenti i poručila da se trebamo okrenuti budućnosti
FOTO: Screenshot / Cvijanović uručial brnabić orden RS na lenti

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović je odlikovala premijerku Srbije Anu Brnabić ordenom RS-a na lenti za zasluge i učvršćivanje odnosa RS-a i Srbije, kao i za opstanak i afirmaciju RS-a.

Srbijanska premijerka je kazala da će priznanje RS-a biti stalni podsjednik na bratski odnos Srbije i RS-a.

„Ova lenta je potvrda odgovorne politike Vlade i predsjednika Srbije i biće stalni podsjetnik na obaveze i dužnosti koji nosi naš bratski odnosi. To prevazivali odnose bilateralne saradnje i mnogo je veće od diplomatskog i administrativnog. Riječ je o konkretnoj i stvarnoj brizi za opstanak i napredak RS-a. Želim da se okrenemo budućnosti i saradnji i da se stvari iz prošlosti ne ponove, kako bi za nove generacije napravili bolju budućnost“, rekla je Brnabić.

Orden Republike Srpske je ustanovljen 1993. godine, a među dobitnicima su nekadašnji predsjednik RS Radovan Karadžić, komandant Glavnog štaba VRS Ratko Mladić, potpredsjednici Republike Srpske Biljana Plavšić i Nikola Koljević, nekadašnji predsjednik Skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik, predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije