Brnabić: Ljubav Srbije prema RS ne znači mržnju za BiH

Radiosarajevo.ba
Brnabić: Ljubav Srbije prema RS ne znači mržnju za BiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ana Brnabić

Ljubav i briga Srbije prema Republici Srpskoj (RS) ne znači mržnju i nebrigu ka Bosni i Hercegovini, niti će to ikada značiti, rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

„Naprotiv, čini nam se da mostovi koje gradimo ka RS jesu i mostovi i putevi ka BiH. A Vlada Srbije će nastaviti da gradi nove i osnažuje postojeće“, naglasila je Brnabić u obraćanju na akademiji u Banjoj Luci, u povodu dana RS-a, 9. januara, koji je kao neustavan ocijenio Ustavni sud BiH.

Dodala je da će njena zemlja poštovati Dejtonski sporazum, te svaku odluku koju konsenzusom donesu sva tri konstitutivna naroda BiH, ali će se uvijek „posebno brinuti za građane RS, što je sasvim prirodno“.

Brnabić je dodala da će samo mir i stabilnost omogućiti da svi građani u regionu, bez obzira na nacionalnost i vjeru, žive slobodnije i sretnije te „zaklonjenije od svih vjetrova“.

Entitetska predsjednica Željka Cvijanović istakla je da se taj bh. entitet zalaže za dosljedno pridržavanje i primjenu Dejtonskog mirovnog sporazuma te da u ovim izazovnim vremenima želi prijateljske i partnerske odnose sa svima, kako u Bosni i Hercegovini, tako i izvan nje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije