Bradina nije blokirana, saobraćaj se odvija i bez lanaca

Radiosarajevo.ba
Bradina nije blokirana, saobraćaj se odvija i bez lanaca
Foto: Screenshot / Ilustracija
U medijima se jutros pojavila informacija kako su kamioni blokirani na Bradini i da se na ovoj dionici saobraćaj odvija izuzetno otežano.

Vjerovatno je tu jutros i bio slučaj, ali trenutno je cesta prohodna, a kamioni i automobili saobraćaju i bez lanaca, rečeno je za Radiosarajevo.ba iz MUP-a HNK.

"Nema niko zaglavljen na Bradini, saobraćaj se odvija i bez lanaca", rekli su za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra MUP-a HNK.

Na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište od jutros je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila. Na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (na području Karaule) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance. Znatno je otežano i saobraćanje na putu Sarajevo-Rogatica, na širem području Romanije.

I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda, zbog čega teretna vozila na ovim dionicama trebaju koristiti lance. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar. Savjetuje se opreznija vožnja i napominju vozači da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snježnih padavina i jakog vjetra zabranjen je saobraćaj za sva vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije