Bradara: Tri zakona o borcima usvojena, još tri su u pripremi

Fena
Bradara: Tri zakona o borcima usvojena, još tri su u pripremi
Nakon što je Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojio tri zakona u vezi s pravima boraca predsjedavajuća ovog doma Lidija Bradara je kazala da proces nije završen.

"Još su tri zakona u pripremi i nastojat ćemo pregovarati o svemu i naći najbolja rješenja", poručila je Bradara i dodala da je "velika nepravda nanesena svim borcima".

Na današnjoj sjednici usvojene su predložene izmjene i dopune zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica, usvojene su i izmjene i dopune o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih porodica te izmjene o prijevremenom povoljnijem penzioniranju boraca odbrambenooslobodilačkog rata.

Također, u vidu prijedloga usvojena su zakonska rješenja o izmjenama i dopunama zakona o unutrašnjoj trgovini i kaznenog zakona Federacije BiH.

Delegati su podržali ovogodišnji program rada Doma naroda te prihvatili zaduženja za realizaciju projekta vodovoda u Visokom i projekta koji se odnosi na jačanje bankarskog sektora kao i informaciju koja se tiče izdavanja energetske dozvole za izgradnju Termoelektrane Banovići, čime je i završena sjednica.

Odobren je i Prijedlog za rješenje spornih pitanja u Prijedlogu zakona o Agenciji za bankarstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije