Borjana Krišto o reviziji presude protiv Srbije i odgađanju izbora 2018.

Radiosarajevo.ba
Borjana Krišto o reviziji presude protiv Srbije i odgađanju izbora 2018.
/ Fena
Zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto objasnila je stav najjače hrvatske stranke o podnošenju zahtjeva za reviziju presude po tužbi protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

"HDZ BiH želi i bori se da se odluke donose konsenzusom kroz institucije vlasti bez obzira na to o čemu ili kome je riječ. Povlačenje bilo kakvih poteza u BiH bez konsenzusa u odlučivanju nije dobro za odnose u BiH ni za njen evropski put, pa ni njeno funkcionisanje", istakla je Krišto.

U izjavi za Hrvatski medijski servis ocijenila da su politička situacija u BiH i funkcionisanje vlasti dosta složeni i bez podnošenja zahtjeva za reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde.

Borjana Krišto, koja je i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, smatra da je upitno održavanje izbora 2018. godine ako ne bude izmjena Izbornog zakona BiH.

"U slučaju da ne dođe do izmjena Izbornog zakona BiH, moguće je dovesti u pitanje održavanje izbora 2018. godine. Ono što mogu reći iz dosadašnjih razgovora jeste da od drugih političkih predstavnika, izuzev deklarativnog stava, nije baš ostavljen ustisak da se želi nešto konkretno napraviti i promijeniti", rekla je Krišto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije