Boris Tadić u posljednji trenutak otkazao dolazak na otvaranje žičare

Radiosarajevo.ba
Boris Tadić u posljednji trenutak otkazao dolazak na otvaranje žičare
FOTO: Arhiv / Boris Tadić

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić trebao je danas biti na otvaranju Trebevićke žičare, ali je njegova posjeta otkazana u posljednji trenutak, najvjerovatnije zbog porodične tragedije, saznaje novinska agencija Patria u Gradskoj upravi Sarajeva.

Bivši lider DS-a, danas predsjednik Socijaldemorkatske stranke Srbije (SDS), rođen je u Sarajevu 1958. godine. Potvrdio je dolazak na otvaranje obnovljenje žičare, ali je njegov dolazak otkazan. Srbijanski mediji pišu o porodičnoj tragediji bivšeg predsjednika Srbije.

Tadić slovi za jednog od najumjerenjih srbijanskih političara. Prvi je predsjednik Srbije koje se poklonio žrtvama genocida u Srebrenici.

Žičara je simbol Sarajeva. Prevozila je turiste i Sarajlije od centra grada do izletišta na Trebeviću. U funkciju je prvi put puštena 4. aprila 1959. godine, a u posljednjem ratu je uništena u potpunosti. Ovaj simbol grada obnovljen je 26 godina nakon rata.

U Sarajevo su danas stigle brojne delegacije među kojima su gradonačelnici i načelnici evropskih metropola, koji su prisustovali ponovnom puštanju u rad Sarajevske žičare, piše Patria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije