Borci ljuti na Ramovića: Sramotnu molbu za pomoć od Vučića hitno povući

Radiosarajevo.ba
Borci ljuti na Ramovića: Sramotnu molbu za pomoć od Vučića hitno povući

Fondacija za pružanje pravne pomoći branilačkoj populaciji oštro je osudila molbu za pomoć koju je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović uputio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Ističući da je taj potez „sramota za grad heroj“, zahtijevaju da molbu što prije povuče.

„Ova fondacija se mukotrpnim radom bori da zaštiti naše branioce protiv kojih se vode sudski procesi, najčešće bez ikakvog osnova, dok Republikom Srbijom slobodno šetaju oni koji su ubijali, silovali, palili, klali naš narod, i to Vučić dozvoljava“, naveli su iz Fondacije.

Dodali su da je Vučić jedan od onih koji javno negira genocid.

„Oni koji su krvlju ruke isprljali pokušavaju izjednačiti žrtvu i agresora i hapšenjima i negiranjem činjenica unijeti strah među nas i ukoliko drugi nisu, mi branioci smo itekako svjesni toga. Naši branioci i danas leže u srbijanskim kazamatima, a gradonačelnik Ramović je mogao, i to bi mu bilo pametnije, zatražiti od Vučića da se puste ti bh. branioci i da im se pravično sudi u našoj državi“, stoji u saopćenju Fonadcije.

Smatraju da Bosna i Hercegovina ima vrsne stručnjake i da se na najbolji mogući način nosi s izazovom pandemije koronoavirusa.

Nadalje navode da su branioci BiH i u težim vremenima imali ponos, hrabrost, znanje i sposobnost da odgovore na izazove, pa i pred velikim vojnim silama, i da zato neće pokleknuti ni danas pred pandemijom koronavirusa.

„Naša djeca šehida i poginulih branilaca i naši branioci su danas na važnim funkcijama u društvu i mi u njih vjerujemo, u njihovo znanje i sposobnost da naše sugrađane zaštite od novonastale situacije. Krvnicima smo vjerovali 90-ih i prevarili smo se, zato nećemo dozvoliti da nam 'pomažu' oni koji su nas ubijali te najoštrije osuđujemo ovakav potez gradonačelnika Muhameda Ramovića“, istaknuto je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije