Bolnica Acıbadem: Gotovo 1.000 uspješnih transplantacija bubrega

Promotivni tekst
Bolnica Acıbadem: Gotovo 1.000 uspješnih transplantacija bubrega

Skoro 1.000 pacijenata uspješno je izliječeno transplantacijom bubrega tokom osam godina od kada je program transplantacije bubrega pokrenut u međunarodnoj bolnici Acıbadem International Hospital – prvom centru za transplantaciju organa grupacije Acıbadem Healthcare Group.

Od kada je prvi pacijent primljen u oktobru 2010. godine, Centar za transplantaciju organa stara se o tome da pacijenti žive sretan i zdrav život i nastavljaju sa uobičajenim aktivnostima poslije zahvata.

Prof. dr İbrahim Berber, šef odjeljenja za transplantaciju organa međunarodne bolnice Acıbadem International Hospital i prof. dr Ülkem Çakır, šef odjeljenja za nefrologiju, objasnili su uspješnost presađivanja bubrega slkedećim riječima:
"Prema svijetskim standardima, stope uspješnosti transplantacije bubrega utvrđuju se funkcijom presađenog bubrega i preživljavanjem pacijenta tokom perioda od jedne, pet ili deset godina. Navedene stope se prikazuju kao 95%, 90%, odnosno 60% u centrima koji nose naziv 'Centar izuzetnosti' prema podacima iz Sjedinjenih Država i uvrope, posebno u centrima gde se pretežno izvodi transplantacija bubrega sa živim davaocima, kao u bolnici Acıbadem International Hospital. Stope uspješnosti Centra za transplantaciju bubrega međunarodne bolnice Acıbadem International Hospital su 98% za period od jedne godine i 95% za period od pet godina. Cilj i očekivanja našeg centra su da se stopa uspješnosti poveća iznad 80% za period od deset godina".

Više informacija o temi možete pronaći putem linka:

http://www.acibademinternational.com/treatment/organ-and-tissue-transplantation-centers/kidney-transplant/

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije