Blokada u Šićkom Brodu i dalje traje, borci žele obraćanje ministra Bukvarevića

Fena
Blokada u Šićkom Brodu i dalje traje, borci žele obraćanje ministra Bukvarevića
Protesti bivših boraca na petlji Šićki Brod kod Tuzle i dalje traju.

Primjetno je veće prisustvo policije koja, uglavnom, vodi računa da ne dođe do bilo kakvih incidenata, te da se blokada saobraćaja riješi usmjeravanjem vozača ka lokalnim putevima kroz okolna naselja.

Bivši borci ne namjeravaju prekinuti blokadu petlje niti odustaju od svojih zahtjeva.

Očekuju ishod konferencije predstavnika Vlade FBiH u Sarajevu, te traže da im se pridruži i lično obrati federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rada Salko Bukvarević.

Podsjećamo, demobilizirani borci su jučer blokirali saobraćajnice širom Bosne i Hercegovine.

U kasnim noćnim satima, medijima su se obratili Novalić i Bukvarević koji su poručili da su zahtjevi boraca previsoko postavljeni i da ih Vlada FBiH ne može ispuniti.

Jutros oko šest sati specijalci Federalne uprave policije deblokirali su saobraćaj na Vogošćanskoj petlji kod Sarajeva, te magistralni put M17 kod Zenice nakon dogovora sa bivšim borcima.

Tako je okončana blokada puta, koju su organizirali bivši borci i koja je trajala od jučer od 12 sati. Na ostalim mjestima blokade policija nije intervenirala.

Jedino borci u Tuzlanskom kantonu drže petlju Šićki brod blokiranom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije