Slijedi obnova Željezničke stanice Bistrik, a na Trebeviću gradit će se ski staza

Radiosarajevo.ba
Slijedi obnova Željezničke stanice Bistrik, a na Trebeviću gradit će se ski staza

Gradsko vijeće Grada Sarajeva na danas održanoj sjednici usvojilo je odluku o davanju saglasnosti i ovlaštenja Gradonačelniku i Pravobranilaštvu Grada Sarajeva za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa objekta Zgrade Željezničke stanice Bistrik. 

S ciljem pristupanja realizaciji Projekta obnove i rehabilitacije historijske građevine - Zgrada željezničke stanice Bistrik u Sarajevu kao nacionalnog spomenika. Naime, Grad Sarajevo će, s obzirom na trenutno stanje, pristupiti obnovi i rehabilitaciji objekta Zgrade Željezničke stanice Bistrik koja je 2006. godine proglašena nacionalnim spomenikom.

Također, Gradsko vijeće usvojilo je Odluke o utvrđivanju Javnog interesa i pristupanju realizaciji Projekta izgradnja ski staze Trebević i pratećih objekata.

Kako je pojašnjeno s ciljem revitalizacije Trebevića i povećanja turističke ponude u našem gradu. Idejni koncept ski staze Trebević podrazumijeva samu ski stazu, vertikalni transport (ski lift) i sistem vještačkog zasnježivanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije