Bileća: Otkriven spomenik Draži Mihailoviću, kažu da je simbol 'pomirenja'

Srna/Radiosarajevo.ba
Bileća: Otkriven spomenik Draži Mihailoviću, kažu da je simbol 'pomirenja'
Foto: hercegTV / Spomenik u Bileći

U Ravnogorskom parku u Bileći danas je, kao još jedan poraz antifašizma u ovoj zemlji, otkriven i osveštan spomenik četničkom vojvodi Dragoljubu Draži Mihailoviću, djelo vajara Milivoja Bokića.

Spomenik su otkrili Bokić i Radomir Babić, brat komandanta graničnog bataljona bilećke četničke brigade.

Član Odbora za izgradnju spomenika Milorad Vujović rekao je da je spomenik Mihajloviću "odavno postojao u srcima srpskog naroda i da se danas ostvaruje njegova volja".

Vujović je istakao da se ovim spomenikom poručuje da se "srpski narod osvijesti i pogleda u prošlost, jer u suprotnom ni u budućnosti neće znati gdje ide".

Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović rekao je da "spomenik čiča Draži za ovaj grad znači završetak Drugog svjetskog rata u Bileći i da se njime šalje poruka međusrpskog pomirenja".

"Da su se Srbi u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu dijelili kao što su u Drugom svjestskom ratu mi ne bismo danas imali Republiku Srpsku", rekao je Vujović.

Spomenik Draži Mihailoviću rađen je iz jednog komada, a bez postamenta visok je oko tri i po metra.

Video otvaranja spomenika pogledajte na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije