Bijeljina jutros toplija od Neuma: Evo i kakvo će nam vrijeme biti za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
Bijeljina jutros toplija od Neuma: Evo i kakvo će nam vrijeme biti za dane vikenda
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevo noću

Jutros više oblačnosti ima u centralnim i istočnim područjima. U ostatku zemlje je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 12; Sokolac 16; Bugojno i Ivan Sedlo 17; Livno 18; Sarajevo 19; Grude, Tuzla i Zenica 20; Bihać, Prijedor i Sanski Most 21; Doboj, Široki Brijeg, Stolac, Trebinje i Zvornik 22; Banja Luka i Mostar 23; Brčko, Gradačac i Neum 24; Bijeljina 25°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa, za 1hPa je ispod normale i raste.

Bioprognoza: Više svježine u noći i tokom jutra povoljno će djelovati na većinu stanovništva, a tegobe kod osjetljivih osoba ne bi trebale biti suviše izražene. U cijeloj zemlji sunčanije, u Bosni temperature neće dostizati nadprosječne vrijednosti i biće ugodnije u većem dijelu dana. Na jugu, nešto lošija opšta slika, usljed visokih temperatura i sparnog vremena u poslijepodnevnim satima. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja. 

Danas više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Padavine se ne prognoziraju na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C. U Sarajevu većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura oko 28°C.

U četvrtak u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u Bosni može pasti malo kiše ili kratkotrajan pljusak. Padavine su najizglednije u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30°C, na jugu zemlje do 34°C.

U petak u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Izgledno je i jače grmljavinsko nevrijeme sa obilnijim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33°C.

U subotu u Hercegovini i Bosni pretežno oblačno sa pljuskovima prije podne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 30°C.

U nedjelju u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije