Bijedić: Ispoštovati odluku GO da se vlast u TK formira bez SDA

Fena
Bijedić: Ispoštovati odluku GO da se vlast u TK formira bez SDA
Foto: FENA / Enver Bijedić

Predsjednik Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Tuzla Enver Bijedić potvrdio je danas novinarima u Sarajevu da će se morati ispoštovati odluka Glavnog odbora stranke koji je na sjednici većinom glasova odlučio da se u tom kantonu vlast formira u okviru tzv. Koalicije 19.

To znači da je Kantonalnom odboru Tuzla naloženo da nastave pregovore o formiranju vlade u TK sa Demokratskom frontom, Našom strankom, Strankom za BiH i Savezom za bolju budućnost, koje uz SDP imaju 19 poslanika u Skupštini što je dovoljan broj za izglasavanje nove kantonalne vlade.

Međutim, Bijedić je izrazio sumnju da će to biti moguće uraditi jer takvi pregovori ranije nisu urodili plodom.

"Ipak vjerujem da će tzv. Koalicija 19 moći formirati vlast", dodao je, ističući da su članovi Kantonalnog odbora u Tuzli učinili sve da vlast bude formirana.

Izrazio je nadu da na kraju ovog procesa građani neće biti razočarani, kao ni članovi SDP-a.

Podsjetio je da su SDP-ovci iz Tuzle na sjednici GO zapravo samo tražili dopunu zaključka kojim bi se preciziralo da, ukoliko ne budu mogli oformiti vladu sa spomenutim strankama, nastave pregovore s drugim strankama.

Najavio je da će u ponedjeljak sazvati sjednicu KO SDP Tuzla gdje će saslušati članove Odbora i njihova mišljenja da li će kao pobjednici izbora željeti dobrovoljno pristati da budu opozicija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije