BIHAMK proslavio 72. rođendan: Povjerenje i sigurnost klijenata su naš uspjeh

Radiosarajevo.ba
BIHAMK proslavio 72. rođendan: Povjerenje i sigurnost klijenata su naš uspjeh
U prostorijama sarajevskog hotela Hollywood danas je održana svečana skupština povodom obilježavanja 72 godine postojanja Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba BIHAMK.

Tradicionalno, svakog 7. februara, BIHAMK organizira svečanu ceremoniju na kojoj dodjeljuje priznanja i plakete za poseban doprinos u ostvarenju ciljeva i zadataka kluba, te sa svojim zaposlenicima, partnerima i predstavnicima medija proslavlja godišnjicu osnivanja, Dan BIHAMK-a.

Na samom početku konferencije prisutnima se obratio predsjednik BIHAMK-a Ivo Komšić, koji je istaknuo kako je BIHAMK u protekloj godini zabilježio rast članstva te uspješno realizirao nekoliko društveno odgovornih projekata iz oblasti sigurne vožnje i saobraćajno-preventivnih kampanja za vozače i pješake.

"Jedan od naših primarnih zadataka jeste stalno poboljšavanje i proširivanje usluga koje već dugi niz godina uspješno pružamo našim članovima i partnerima. Njihova sigurnost i povjerenje su razlog našeg postojanja, ali i motiv za naš budući rast i razvoj", kazao je u svom obraćanju predsjednik Komšić.

Osim kontinuiranog rasta, sa gotovo 46.000 članova, prethodnu godinu obilježilo je i povećanje broja intervencija pomoći na cesti, njih ukupno 52.661, te promocija "pametnih iskaznica", koje članovima omogućavaju transparentnost korištenja svih BIHAMK usluga kao i pogodnosti koje nude brojni partneri, istaknuto je na skupštini. 

Također, pored Spasilačkog lista za vozilo i vozača, BIHAMK je u saradnji s Međunarodno automobilsko asocijacijom realizirao nekoliko kampanja koje za cilj imaju sprečavanje ili smanjenje broja nesreća na cestama.

Osim toga, najavljene su i nove pogodnosti za 2018. godinu. Uskoro će svim korisnicima biti dostupna BIHAMK mobilna aplikacija, koja će olakšati pristup svim informacijama i uslugama. Osim pomoći na cesti, BIHAMK će u ovoj godini započeti projekat "Pomoć u kući", koji će podrazumijevati 24-satnu stručnu asistenciju za sve kućanske poslove i kvarove. 

Također, u skladu sa svojom društvenom odgovornošću BIHAMK i ove godine misli na najmlađe učesnike u saobraćaju, pa će posebnu pažnu posvetiti educiranju roditelja i staratelja o pravilnom korištenju auto-sjedalica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije