Vozači oprez: Vidljivost smanjena i na 20 metara

Radiosarajevo.ba
Vozači oprez: Vidljivost smanjena i na 20 metara
Foto: Radiosarajevo.ba / Sarajevo/Ilustracija

Zbog guste magle smanjena je vidljivost na cestama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera, a posebno jutros izdvajamo dionicu autoputa Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 20 metara.

Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na šira područja Srebrenika, Gračanice, Tuzle, Bugojna, Ključa i Visokog, kao i na puteve uz rijeke Unu, Sanu, Lašvu, Savu i Drinu.

Vozači se upozoravaju da mogu naići na poledicu na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja, a nakon 16 sati saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Danas od 11 do 16 sati biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce, a vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Kao i u ranijem periodu, na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno, od 21 do 0.30 sati naizmjenično, a do 5 sati ujutro saobraćaj kroz tunel je obustavljen.

Sporije se, zbog radova, saobraća na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ.

 Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na većini puteva u BiH, tako i na graničnim prelazima, navode iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije