Bihać na nogama: Blokiran put za Sarajevo i autobuska stanica na izlazu iz grada!

Radiosarajevo.ba
Bihać na nogama: Blokiran put za Sarajevo i autobuska stanica na izlazu iz grada!
Kao što smo javili, veliki broj građana Bihaća je na večerašnjem mirnom okupljanju na Gradskom trgu zatražio od nadležnih državnih organa da riješe problem migranata koji u velikom broju pristižu u Unnsko-sanski kanton.

Nakon protesta na Gradskom trgu krenula je mirna šetnja ispred zgrade IOM, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo odlukama Međunarodne organizacije za migracije.

"Hoćemo li ukinuti talgo-voz? Hoćemo li pisati peticiju protiv Centrotransa? Tražimo od vlade proglašenje vanrednog stanja", kazao je gradski vijećnik Sej Ramić, jedan od organizatora protesta

Oko 19.30 sati veliki broj građana se okupio ispred zgrade IOM-a. Građani žele iskazati svoje nezadovoljstvo odlukama IOM-a, među njima i sječa drva u Borićima zbog postavljanja kontenjera.

"Lopovi! Lopovi!", čuli su se povici građana ispred zgrade IOM-a, prenosi portal biscani.net.

Oko 19.40 sati građani su se zaputili prema autobusnoj stanici gdje će dočekati Centrotransov autobus. Portal biscani.net saznaje da je grupa građana koja se zaputila prema stanici blokirala cestu koja iz Sarajeva vodi do Bihaća odnosno Autobusku stanicu na izlazu iz grada.

U izjavi za Radiosarajevo.ba,m Snežana Galić. portparolka MUP-a Unsko-sanskog kantona, mogla je samo potvrditi da su u Bihaću u toku protesti građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije