BiH i Pakistan imaju obostrani interes u oblasti namjenske industrije

Anadolija
BiH i Pakistan imaju obostrani interes u oblasti namjenske industrije
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u Astani, u Kazahstanu, na marginama Samita o razvoju nauke i tehnologije koji organizira Organizacija islamske saradnje (OIC), razgovarao je sa predsjednikom Islamske Republike Pakistan Mamnoonom Hussainom.

Izetbegović i Hussain su razmijenili mišljenja o odnosima Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Pakistan, koje su zajednički ocijenili izuzetno dobrim i tradicionalno prijateljskim, a Izetbegović se zahvalio na podršci te zemlje BiH. 

Hussain je potvrdio da će Pakistan, kao i do sada, stajati čvrsto uz Bosnu i Hercegovinu i pružiti joj svaku vrstu podrške i pomoći koja joj je potrebna, saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva.

Tokom razgovora posebna pažnja je posvećena ranije započetim projektima saradnje između Bosne i Hercegovine i Pakistana u oblasti namjenske industrije. Ocijenjeno je da u toj oblasti postoji veliki potencijal i snažan obostrani interes.

Izetbegović je pozvao predsjednika Pakistana da posjeti BiH, što je Hussain sa zadovoljstvom prihvatio

Na marginama Samita o razvoju nauke i tehnologije koji organizuje Organizacija islamske saradnje u Astani, Izetbegović je imao niz bilateralnih susreta sa predsjednicima država članica OIC-a.

Ovo je prvi put da OIC organizira samit posvećen razvoju nauke i tehnologije u islamskom svijetu.

Organizacija islamske saradnje (OIC) okuplja 57 država članica, što je nakon Ujedinjenih nacija (UN) čini drugom najbrojnijom međunarodnom organizacijom na svijetu. Bosna i Hercegovina u OIC-u ima status države posmatrača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije