BiH dobiva novoizgrađeni granični prijelaz: Danas otvorenje GP Ivanica

Radiosarajevo.ba
BiH dobiva novoizgrađeni granični prijelaz: Danas otvorenje GP Ivanica
Novoizgrađeni Granični prijelaz Ivanica u općini Ravno u Hercegovini, na putnom pravcu Trebinje – Dubrovnik, bit će svečano otvoren u utorak, najavljeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Granični prijelaz Ivanica, čija je izgradnja stajala dva miliona KM, svečano će otvoriti predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i direktor Uprave za indirektno oporezivanje Miro Džakula.

Uprava ističe da je to važan događaj za sve bh. građane, posebno za one koji često putuju prema susjednoj Republici Hrvatskoj i području oko grada Dubrovnika jer novi prijelaz ima četiri trake i svu ostalu infrastrukturu potrebnu za brži protok ljudi i roba.

Prijelaz je izgrađen po evropskim standardima, a imat će po dvije trake za ulaz i izlaz. Iz tog razloga se u BiH nadaju kako će se na taj način ubrzati procedura ulaska i izlaska iz zemlje prema Dubrovniku i Hrvatskoj, te obratno.


Na izlaz iz BiH preko Ivanice u posljednjih mjesec dana čeka se u prosjeku od sat i po do dva sata, a nije rijetkost da se čekanje produži i do dva i po sata. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije