Dječak iz Čelinca dva puta se pokušao ubiti u bolnici

Radiosarajevo.ba
Dječak iz Čelinca dva puta se pokušao ubiti u bolnici
Maloljetni D. S. (14) iz Čelinca, koji je povrijeđen od eksplozije bombe, tokom liječenja u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske pokušao se više puta ubiti za jednu večer.

Kako nezvanično saznaje Srpskainfo, dječaka su u njegovom pohodu spriječili medicinske sestre i ljekari te je prevezen na Odjel psihijatrije u Banjoj Luci.

Riječ je o maloljetniku koji je povrijeđen krajem prošlog mjeseca u Čelincu. On je tada nosio torbu sa 11 bombi, a prilikom pokušaja da jednu aktivira kapisla mu je eksplodirala u ruci i zadobio je teške povrede.

Izvor iz UKC-a Republike Srpske ispričao je za Srpskainfo da se tu večer odvijala prava drama u bolnici. Dječak je prvo pokušao da pobjegne iz bolnice preko požarnih stepenica.

"Ljekari i medicinske sestre su ga primijetili i vratili u sobu. Međutim, tu nije bio kraj drame. Istu večer on je povezao neke zavoje koje je našao u sobi i od njih napravio konopac te pokušao da se objesi. Nasreću, opet su na vrijeme to primijetili radnici i spriječili ga u tome", rekao je njihov sagovornik iz UKC-a.  

No problemi sa D. S. tu večer nisu završeni, jer je opet nakon nekog vremena otišao do kupatila, razbio ogledalo i pokušao da se isječe.

Poslije svih navedenih incidenata, ljekari i sestre više ovog maloljetnika nisu puštali iz vida te su sačekali kolege s Odjela psihijatrije, koji su ga odveli. U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjoj Luci potvrdili su da je pacijent D. S. premješten u Kliniku za psihijatriju na daljnji tretman.

Detalje o nesretnom slučaju koji je prethodio ovim nemilim događajima, pročitajte na sljedećem linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije