BHRT donio odluku: Prekinuta saradnja s urednikom Tvrtkom Milovićem

Radiosarajevo.ba
BHRT donio odluku: Prekinuta saradnja s urednikom Tvrtkom Milovićem
Twitter / Tvrtko Milović više nije urednik na BHRT-u

Novinar Tvrtko Milović više nije urednik Dokumentarnog programa na Radio televiziji Bosne i Hercegovine (BHRT).

Ova medijska kuća raskinula je ugovor sa Milovićem na temelju presude kojom je Sud BiH utvrdio da „Milović ne ispunjava svjetske standarde novinarstva” te da konkurs na osnovu kojeg je izabran na uredničku dužnost nije u skladu sa zakonom.

Milović je za pojedine medije potvrdio ovu informaciju te poručio kako se pravna borba nastavlja.

Očekivanja su bila da će BHRT provesti novi konkurs koji je Sud osporio te da će Milović do tada ostati na dužnosti, ali očito je da je BHRT sudsku odluku odlučio provesti u najkraćem mogućem roku.

Kako saznajemo, BHRT će uskoro ponovo raspisati konkurs za urednika Dokumentarnog programa i može se očekivati da će se Milović ponovo prijaviti za ovu dužnost.

Podsjetimo, na društvenim mrežama je kritikovan Milović zbog govora mržnje. On je prošle godine napisao tekst pod nazivom "31 razlog zašto Sarajevo zavidi Kiseljaku" u kojem je nastojao dokazati kako je Sarajevo u svim segmentima lošiji grad za življenje od Kiseljaka.

On je također i autor izjave u kojoj ističe kako bi Hrvatska trebala uvesti vize za korisnike pasoša BiH pri ulasku u Hrvatsku.

"Suverena država sebi ne može dozvoliti da ubojice njenih sugrađana neometano ljetuju i prolaze kroz Hrvatsku svake godine", kazao je Milović za Hrvatski Medijski Servis.

Posebno je komentiran status koji je objavio na svom Facebook profilu a koji govori o broju ubijene djece u opkoljenom Sarajevu.

"Kada sam stigao u Sarajevo 2007. govorilo se o 900 djece. Kasnije je, (naravno), zaokruženo na 1000. Kada je bila Pašovićeva izložba sa stolicama već je bilo 1100 malih stolica za ubijenu djecu. Evo sad vidim naraslo na 1602. Jadna djeca...", napisao je Milović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije