Bh. Youtuber Amir Hadžić za malenu Lamiju skupio i predao 18.000 KM

Radiosarajevo.ba
Bh. Youtuber Amir Hadžić za malenu Lamiju skupio i predao 18.000 KM
FOTO: Facebook / Predat novac

Nakon što je Kemal Pehlivanović prije nekoliko dana u očaju objavio na svom Facebook profilu da prodaje bubreg kako bi omogućio operaciju svojoj kćerki Lamiji, pokrenute su akcije za prikupljanje novca. 

Uključio se i najpoznatiji bh. Youtuber Amir Hadžić koji je danas objavio da je Kemalu Pehlivanoviću predao 18.000 KM. On je, naime, pokrenuo humanitarni livestream na svom YouTube kanalu i za samo četiri sata skupio 10.000 eura. 

Sedmogodišnjoj Lamiji operacija je neophodna da bi mogla da jede svojim ustima. Rođena je sa srčanom manom dijagnosticiranom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices).

Od početka svog života se hrani preko sonde zbog rascjepa nepca, što je problem koji bi mogao biti riješen operacijom koja košta 13.950 eura.

Nakon akcije koju je pokrenuo bh. bloger, nadamo se da će ostatak novca biti brzo sakupljen kako bi malena Lamija mogla biti operisana što prije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije