Političari u BiH: Zaradila 70.000 KM, a nije progovorila ni riječ u skupštini

Radiosarajevo.ba
Političari u BiH: Zaradila 70.000 KM, a nije progovorila ni riječ u skupštini
AA / NSRS
Neučinkovitost političara jedan je od glavnih problema institucija u Bosni i Hercegovini, te su Centri civilnih inicijativa nedavno predstavili monitoring rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2016. godinu.

Prema izloženim podacima, zastupnica HSP-a Ivana Lovrić postala je svojevrstan fenomen u NSRS-u, budući da se ona od početka ovog mandata pojavljuje kao zastupnica koja nije učestvovala ni u jednoj raspravi, prenosi Mondo.

S druge strane, Lovrić prima mjesečnu plaću od 2.550 KM, što je zaista iznad svakog prosjeka u BiH. 

Osim nje predstavljeno je 13 šutljivaca, koji na skupštinskim zasjedanjima nisu diskutirali ni o jednoj mjeri koja se pojavila na dnevnom redu ove godine.

"Zastupnici Siniša Ilić (RSRS), Nenad Kuzmić (SNSD), Ivana Lovrić (HSP), Milorad Jagodić (SNSD), Branko Butulija (SDS), Vojin Mitrović (SNSD), Milan Dakić (DNS) i Goran Jerinić (SNSD)u posmatranom periodu nisu imali diskusije na sjednicama" navode u CCI-ju.

Lovrić je istaknuta u ovom slučaju kao primjer, jer se u skupštinskim klupama nalazi od konstituiranja ovog saziva NSRS u novembru 2014. godine, što znači da je do sada primila 27 mjesečnih plaća i naknade za minuli rad ili ukupno gotovo 70.000 KM.

"Karakteristično je da se zastupnica Ivana Lovrić prilično redovno pojavljuje na sjednicama, ali ne učestvuje u raspravama. Bilo bi dobro čuti čije interese ona konkretno zastupa u skupštinskim klupama", istaknuto je, uz dodatak da su nekoliko puta pokušali kontaktirati Lovrić, no bezuspješno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije